Éppen jókor

Legyen bár királyfi, szegénylegény, vagy közalkalmazott, amikor a külső, de már tarthatatlan állapot és/vagy a fele királyság és egy épp eladó (sorba került) királylány csábító ígérete arra készteti hősünket, hogy útnak induljon, attól kezdve semmi sem állíthatja meg.

És mivel a királyfinak a jóslat szerint éppen eljött az ideje, nem kellett bajlódnia az áthatolhatatlan rengeteggel, mert az szépen megnyílt előtte.

 

 

 

Háttér

 

Mennyire szemléletesek az anatómiai ismereteid a fogantatásról? Hímivarsejtek milliói versengenek, de csak egy nyerhet: a legfürgébb, a legéletrevalóbb, az éppen jókor érkező!

Megoldás

Régen minden könnyebb volt. Csak föl kellett tarisznyázni, és a küzdelmes úton mindig akadtak segítők: tündérek, manók, táltos paripák. Ráadásul az út végén mindig ott várt a királylány és garantált nyereményként a fele királyság. Bezzeg ma szorongásos depresszióval, gazdasági világválsággal, világgazdasági válsággal, mi több: globális felmelegedéssel kell megküzdeni, minimálbérért.

időzítés

segítők

fele-királyság

A királyfi előtt megnyílt a csipkebokor. Épp akkor, amikor letelt a 100 év.

 

 

Kérdések

És most képzeld el Csipkerózsika történetét úgy, hogy a királyfi a főszereplő!

Akkor kezdődne a mese, ahol az eredeti véget ért…

  • Tudom, mikor jön el az én időm?
  • Tudni fogom, mikor jön el az én időm?

„Mindegy, hogy Csipkerózsikaként vagy királyfiként élsz-e, esetleg a mostoha jelmezét se mindig sikerül levetni magadról… készíts egy térképet, egy útvonaltervet, aminek a segítségével mások eljuthatnak hozzád, ha letelt a 100 évetek.”

Máté Ildikó - önmotivációs tréner